Genanvendelige mundbind

Vil du sikre dig selv og dine nærmeste og andre mennesker, du kommer i nærheden af? I så fald er et genanvendeligt mundbind en fordel at have ved hånden. Det kan være den lille forskel, der kan mindske smittespredningen. Derudover er du med til at beskytte dig selv og andre.

Hos JOG Products tilbyder vi genanvendelige stofmundbind, som kan vaskes flere gange. Der er flere fordele ved at vælge genanvendelige mundbind fremfor engangsmundbind. Bliv klogere på, hvorfor du skal vælge et genanvendeligt mundbind, hvordan du bruger det, og hvornår du skal bruge det.

Hvornår skal du bruge mundbind?

Anbefalingerne og kravene til, hvor og hvornår der skal benyttes mundbind, ændrer sig (desværre) jævnligt. Det er derfor vigtigt, at du holder dig opdateret på, hvilke krav der er i dit område. Der kan for eksempel være krav til mundbind i den offentlige trafik, supermarkeder, på barer eller generelt i det offentlige rum.

Når der er krav om at bære mundbind, skal du selvfølgelig overholde dette krav. Ved anbefalinger er det ikke en restriktion, hvor du bliver straffet, hvis du ikke bærer mundbind. Der er dog en grund til, at der bliver udstedt anbefalinger. Vi råder dig selvfølgelig til, at du følger anbefalingerne.

Der kan være nogle situationer eller områder, hvor der hverken er krav eller anbefalinger til mundbind. Det kan dog være fornuftigt at anvende alligevel. Det kan for eksempel være i situationer, hvor der er mange mennesker samlet, eller hvis det er svært at holde en passende afstand.

I disse situationer anbefaler vi også, at du har et genanvendeligt mundbind med, som du kan tage på, når der bliver behov for det.

Der er flere fordele ved at benytte et genanvendeligt mundbind. Dem kigger vi nærmere på i de efterfølgende afsnit.

Beskyt dig selv, og mindsk risikoen for at blive smittet

I disse tider er det vigtigt, at vi passer på os selv og ikke mindst tager vores forholdsregler. Det kan vi blandt andet gøre ved at anvende stofmundbind, som kan være med til at beskytte os.

Vores genanvendelige mundbind består af to lag, der giver en beskyttelse mod virus og bakterier. Er du for eksempel ude i det offentlige rum, kan du med et stofmundbind beskytte næse og mund mod at komme i kontakt med fx coronavirus.

Pas på dig selv og andre – og hjælp med at stoppe spredningen

Du beskytter ikke kun dig selv, når du anvender et genanvendeligt mundbind. Også din omgangskreds bliver beskyttet. Dette skyldes, at der med stofmundbind er en tovejsbeskyttelse. Du mindsker risikoen for smitte fra andre, men beskytter også andre omkring dig, hvis du skulle have corona uden at vide det.

Der kan desværre opstå situationer, hvor du er smittet, uden du ved det. Det er der flere årsager til. Første årsag er, at der er en inkubationstid på 2-12 dage. Inkubationstiden er den tid, der går, fra du er smittet, til du oplever symptomer. Du kan derfor nå at have kontakt med mange menneske, før du oplever symptomer på corona.

Det genanvendelige mundbind er en rigtig god løsning, hvis du vil beskytte andre omkring dig, når du er steder med mange mennesker, eller hvor det er svært at holde afstand.

Inkubationstiden er én ting. En anden ting er, at der er meget stor forskel på, hvordan folk bliver påvirket af at have corona. Nogle oplever meget stærke og voldsomme symptomer. Andre opdager slet ikke, at de har eller har haft det.

Det er i sidstnævnte situation, hvor det er ekstravigtigt at anvende et stofmundbind. Det er nemlig med til at begrænse smitten. Rådet er derfor, at du benytter et stofmundbind både for at beskytte dig selv og andre.

Vælg en miljøvenlig løsning med vaskbare mundbind

Mundbind findes i mange forskellige udgaver. Vi anbefaler dog, at du anvender et genanvendeligt og vaskbart mundbind i disse tider.

Når du benytter et vaskbart mundbind, er du med til at gøre noget godt for miljøet. Engangsmundbind kan, som navnet antyder, kun benyttes én gang. Der er ikke mulighed for at genanvende dem – heller ikke til andre formål. Det betyder, at de ender som almindeligt restaffald.

Da engangsmundbind har en meget begrænset anvendelsestid, er der behov for en betydelig mængde, for at alle kan være beskyttet. Det skaber en øget mængde restaffald, hvilket ikke er godt for miljøet. Der er nemlig en kedelig tendens til, at noget af affaldet ender i naturen eller i havet, hvor det ikke kan nedbrydes.

Du får en løsning, der er mere langsigtet og holdbar, når du vælger et vaskbart mundbind. Det betyder, at du kan være med til at mindske det affaldsaftryk, der ellers ville blive, hvis alle benyttede engangsmundbind.

Benytter du for eksempel vores mundbind, kan disse vaskes i op til 40 gange. Du kan derfor skære et forbrug på 40 engangsmundbind ned til ét enkelt genanvendeligt og vaskbart mundbind. Dét er noget, der kan gøre en forskel for miljøet.

Antibakterielle egenskaber, der gør ekstra god gavn

Vælger du en af vores genanvendelige stofmundbind, får du et produkt, der er antibakteriel-behandlet. Denne behandling er med til at beskytte både dig og stoffet til mundbindet.

Der anvendes en Silvadur TM930 TM Teknologi. Denne teknologi sikrer, at mikrober bliver elimineret, således der ikke bliver skabt ubehagelige lugte, eller at stoffet nedbrydes.

OEKO-TEX®-certificeret – fordi du altid skal have det bedste

Vælger du et af vores genanvendelige mundbind, har vi sørget for en god kvalitet. Vores mundbind er blandt andet OEKO-TEX®-certificeret. Det betyder, at mundbindene er fri for sundheds- og miljøskadelige stoffer. Du kan derfor trygt benytte dem.

Hav et lille lager, så du altid er forberedt

Du kan få brug for et mundbind, når du mindst venter det. Det er derfor en fordel at have flere stofmundbind med dig. Benytter du genanvendelige mundbind, er det vigtigt, at de bliver vasket imellem hver brug. Bruger du dem mere end én gang uden vask, vil de ikke have samme effekt.

Vi anbefaler, at du har nogle stykker med dig, således du kan skifte dem ud, når der er behov for det. Det er vigtigt, at du ikke kommer til at bruge det samme igen. For at undgå forvirring råder vi derfor til, at du har genanvendelige mundbind i forskellige farver. Det hjælper dig med lettere at holde styr på, hvilke der er brugt, og hvilke der ikke er.

Sådan anvender og vasker du stofmundbind

Det er vigtigt, at du anvender mundbind rigtigt. Det gælder uagtet, om det er et engangsmundbind eller et genanvendeligt mundbind. Vi har samlet en kort step-by step-guide til, hvordan du anvender et mundbind rigtigt.

  1. Vask eller sprit dine hænder, inden du rør ved mundbindet.
  2. Find frem til for- og bagside på mundbindet, således det vender rigtigt, når du skal have det på (Tip: Ved vores mundbind kan du genkende bagsiden på den stribede struktur i vævningen).
  3. Rør kun mundbindet i stropperne, og før dem bag øerne, mens mundbindet placeres over næse og mund.
  4. Når du skal have mundbindet af, tager du udelukkende fat i elastikkerne ved ørene. Rør IKKE mundbindet på forsiden, da der kan have samlet sig en del bakterier her.
  5. Put det brugte mundbind i en pose eller lignende, hvor det holdes adskilt fra andre rene ting. Er det et engangsmundbind, smides det i skraldespanden med det samme.
  6. Vask eller sprit dine hænder.

Benytter du genanvendelige stofmundbind, kan du vaske dem efter brug. Vores modeller kan vaskes op til 40 gange ved 60 grader. Det kan være en fordel at have dem i en vaskepose, når du vasker dem.

Køb dine genanvendelige mundbind i dag, og få hurtig levering

Vi vil gerne hjælpe dig med at få genanvendelige mundbind i en fart. Vi sørger derfor for hurtig levering, således dine nye vaskbare mundbind er fremme inden for 1-3 hverdage.

Skal du købe genanvendelige mundbind til hele familien, eller vil du have et stort lager, du kan veksle imellem? Husk, vi tilbyder fri fragt på ordre over 500,- kr. Se vores udvalg af genanvendelige mundbind her på siden.